Pobeda Srbije u Luksemburgu

23:02 09. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

LUKSEMBURG - U šestom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras na gostovanju selekciju Luksemburga sa 1:0 (0:0) i ostala u trci sa Portugalijom za prvo mesto u grupi.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Dušan Vlahović u 68. minutu. Bila je to jedina greška koju su napravili domaći fudbaleri, koji su pokušali da naprave ofsjad zamku ali nisu uspeli, pa je naš napadač ostao oči u oči sa golmanom.

Posle šest kola Srbija vodi na tabeli prve grupe sa 14 bodova, jednim više od Portugalije, ali i utakmicom više.

Izabranici Dragana Stojkovića večeras nisu pokazali previše i naš proslavljeni fudbaler može biti zadovoljan samo konačnim ishodom, mada je istina i da ekipa kvalitet dokazuje i kada pobedi u skromnom izdanju.

Za 90 minuta fudbaleri Srbije nisu stvorili nijednu pravu priliku za postizanje gola, jer je Luksembrg odigrao taktički veoma dobro i maksimalno disciplinovano u odbrani.

Na kraju je presudio fantastičan pas Miloša Veljkovića iz poslednje linije i pravovremeno utrčavanje u prazan prostor Vlahovića, a VAR je pokazao da je izgebao ofsajd za dvadesetak santimetara.

Treba, ipak, reći da je sve moglo da bude lakše za naš tim da sudija u finišu prvog poluvremena nije grubo pogrešio, kada je odlučio da ne dosudi jedanaesterac posle očiglednog prekršaja golmana Morisa nad Dušanom Tadićem.

Reprezetacija Srbije će u sedmom kolu za tri dana u Beogradu igrati protiv Azerbejdžana. (kraj) is/dpv

Share: