Manji neredi na Vembliju

21:52 12. 10. 2021. FoNet | Desk

LONDON - Reprezentacije Engleske i Mađarske odigrale su nerešeno 1:1 (1:1) kvalifikacionu utakmicu osmog kola grupe I za Svetsko prvenstvo, a i tokom ovog njihovog međusobnog duela došlo je do problema sa navjačima gostujućeg tima, koji su se potom sukobili sa policijom, a nekolicina od njih 1.000 je privedena, javljaju britanski mediji.

Mađarski navijači, izolovani crnom mrežom od domaćih, zviždali su engleskim reprezentativcima dok su ovi klečali u znak podrške borbi protiv rasizma.

"Nedugo nakon početka utakmice policajci su ušli na tribinu kako bi uhapsili gledaoca osumnjičenog za kršenje javnog reda sa rasno otežavajućim okolnostima, u vezi sa komentarima koje je uputio redaru", navedeno je u saopštenju metropolitanske policije.Dodaje se da su manji neredi izbili kada je policija izvršila hapšenje, te da su nemiri uključivali ostale navijače, a da je policija upotrebila pendreke. 

"Red je ubrzo obnovljen i na tribini više nije bilo nereda". 

Mađarska je povela golom Ronalda Salaia u 24. minutu, postignutim iz jedanaesterca, a Engleska je izjednačila u 37. minutu pogotkom Džona Stonsa. (kraj) dep

Share: