Nova pobeda Srbije

23:30 12. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U sedmom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Azerbejdžan sa 3:1 (1:1) i zadržala prvo mesto u grupi sa jednim bodom više od Portugalije, ali i utakmicom više.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Dušan Vlahović u 30. minutu iz jedanaesterca i u 52. minutu, a treći pogodak postigao je Dušan Tadić u 83. minutu, takođe sa bele tačke. Jedini gol da goste postigao je Mahmudov u 45. minutu.

Selektor Dragan Stojković iz startne postave izostavio je kapitena Tadića i najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića i prvo poluvreme je završeno rezultatom 1:1. U tih 45 minuta reprezentativci Srbije su propustili nekoliko veoma dobrih prilika da postignu gol, a Azerbejdžan je postigao pogodak nakon neshvatljive greške golmana Predraga Rajkovića.

U nastavku je Stojković uveo u igru nabilje igrače i veoma brzo smo vratili prednost, da bi u finišu obezbedili pobedu kada je jedan fudbaler Azerbejdžana neoprezno igrao rukom u šesnaestercu i skrivio penal. (kraj) is/dpv

Share: