Renesansa srpskog boksa

00:27 23. 10. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je organizovanje Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu dokaz da se događa renesansa srpskog boksa, jer je Srbija došla u situaciju da je od zemlje u kojoj je boks skoro izumro, sada domaćin najboljim bokserima sveta u amaterskoj kategoriji.

On je na konferenciji za novinare povodom prvenstva koje počinje 24. oktobra, naglasio da je Beograd jedini grad koji je dva puta bio domaćin svetskog prvenstva i podsetio da je prvi put to bio 1978. godine, kada je Jugoslavija osvojila sedam medalja.

Vesić je istakao da je organizacija prvenstva velika promocija Beograda i da je u svemu tome najznačajnija simbioza sporta i turizma, jer jedno bez drugog ne mogu.Dodao je da se sportski savezi ohrabruju da Srbija svake godine ima makar jedno svetsko prvenstvo, ukazajući da će sledeće godine biti održano Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani i da se nada da će Beograd uspeti da svake godine ima makar jedno prvenstvo čime bi grad bio dodatno promovisan.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin naglasio je da će na prvenstvu učestvovati 670 boksera iz 103 države, a da će u Beogradu boraviti oko 1.350 članova bokserskih reprezentacija.  (kraj) vbr/bdb/dpv

Share: