Partizan i dalje bez poraza

23:11 02. 11. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U utakmici trećeg kola Evrokupa, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, u dramatičnoj završnici, ekipu Huventuda sa 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) i ostali na prvom mestu u grupi sa maksimalnim učinkom.

Prvi veliki ispit u ovoj sezoni ekipa Željka Obradovića uspešno je prebrodila, najviše zahvaljujući neverovatnoj odbrani tokom cele utakmice, a pogotovo u poslednjoj četvrtini, kada je slavni španski tim postigao samo osam poena.

Junak pobede crno-belih bio je Kevin Panter, koji je pokazao da je lider ekipe. U poslednjih minut i po Huventud je ušao sa prednošću od 65:62, da bi Panter sa šest uzastopnih poena preokrenuo rezultat i doneo Partizanu veliku pobedu.

Sjajnu partiju krunisao je izvanrednom odbranom u poslednje četiri sekunde, kada je sprečio Antu Tomića da poentira ispod koša.

Čitava ekipa Partizana zaslužuje čestitke za veliku borbenost i zbog toga što su do kraja verovali da je moguć preokret, pa i kada su u poslednjoj četvrtini gubili sa deset poena razlike.

Ogromna želje crno-belih videla se i po učinku u skoku, pogotovo u napadu, gde su uhvatili 11 lopti, što im je omogućio da ukupno imaju osam šuteva više od protivnika.

Panter je utakmicu završio sa 18 koševa, Zak Ledej je postigao 13, Dalas Mur osam, a Rodion Kuruks i Alen Smajlagić po sedam. (kraj) is/dpv

Share: