Poraz Crvene zvezde

22:44 04. 11. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U utakmici četvrtog kola Lige Evrope, Crvena zvezda je večeras u Beogradu izgubila od Mitjilenda sa 1:0 (0:0), čime je znatno umanjila šanse da osvoji prvo mesto u grupi i da se direktno plasira u osminu finala.

Jedini pogodak na utakmici bio je autogol Gelora Kange, koga je posle slobodnog udarca gostiju lopta pogodila, promenila pravac i završila u mreži.

Posle prvog poraza Zvezda je pala na drugo mesto sa sedam bodova, dva manje od Bage, koja je večeras savladala Ludogorec sa 4:2, a dva više od trećeplasiranog Mitjilenda.

Početak utakmice odredio je njen tok, jer je Miloš Degenek već u 12. minutu isključen zbog toga što je napravio prekršaj kao poslednji igrač u odbrani. To je gostima u velikoj meri olakšalo posao, jer je Zvezda bila primorana da igra mnogo opreznije.

Posle primljenog gola Zvezda je pokušala bar da izbegne poraz, a jedinu pravu priliku za to imala je u 77. minutu, kada je Radovan Pankov propustio veliku šansu da izjednači.

Crveno-beli su utakmici završili sa devetoricom fudbalera, jer je Marko Gobeljić u nadoknadi vremena dobio drugi žuti karton.

U petom kolu Zvezda će 25. novembra u Beogradu igrati protiv Ludogoreca. (kraj) is/dpv

Share: