Poraz Đokovića

23:54 20. 11. 2021. FoNet | Desk

TORINO - Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je večeras u polufinalnom meču Završnog mastersa u Torinu od Nemca Aleksandera Zvereva sa 2-1 (7/7:6/4, 4:6, 6:3).

Servis je na početku meča služio i Đokovića i Zvereva, gemove su brzo završavali, nije bilo prilika za brejk, pa se u završnici razvila igra. U 10. gemu Đoković je imao brejk loptu, kojom bi rešio set u svoju korist, međutim Zverev je odlično odserivirao, došao do dve vezane brejk lopte, ali je ovaj put Đoković dobro odigrao.

Posle tajbrejka Zverev je igrao odlično, a Đoković napravio duplu servis grešku, uspeo da se vrati, međutim, motivisani Zverev je napravio razliku i dobio set.

Zverev je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu, lako dobijajući svoje servis gemove, ali je Đoković u završnici podigao nivo igre i u devetom gemu napravio brejk. Posle propuštene četiri šanse, Đoković je set asom okončao u svoju korist.

Uvodni gemovi trećeg seta bili su nešto duži, da bi Zverev uhvatio ritam i već u četvrtom gemu imao dve vezane brejk lopte. Đoković je spasao prvu, a drugu posalo u aut. Najbolji teniser sveta propustio je priliku da nadoknadi izgubljeno u sedmom gemu, pa je Zverev rutinski priveo meč kraju.

Treći igrač sveta je Završni masters osvojio 2018. godine, a ovaj put u finalu igra sa prošlogodišnjim šampionom Danilom Medvedevim, koji je danas savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2-0 (6:4, 6:2). (kraj) dep

Share: