Srbija bez polufinala

22:22 03. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

MADRID - Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je večeras u Madridu u polufinalu izgubila od Hrvatske sa 2:1.

Odlučujući poen selekciji Hrvatske doneo je najbolji dubl sveta Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su savladali Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića u dva seta, sa 7:5, 6:1.

Ishod meča je, međutim, rešen već u prvom singlu, kada je 279. teniser sveta Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2.

Đoković je nakon toga izjednačio savladavši najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića u dva seta, sa 6:4, 6:2, ali to nije ništa promenilo, jer se i pre meča znalo da je naša jedina šansa da stignemo do finala da dobijemo oba singla.

Đoković i Krajinović su u prvom setu pružili snažan otpor prvom dublu sveta, ali su ga ipak izgubili, a potom su se u drugom setu praktično predali.

Ispostavilo se da su svi naši igrači, osim Đokovića, bili potpuno van forme, pa je u takvoj situaciji i plasman u polufinale uspeh.

Novak je praktično igrao sam i po ko zna koji put je dao maksimum u dresu nacionalog tima, ali nije imao podršku nijednog saigrača i propala je prilika da se drugi put borimo za titulu u Dejvis kupu. (kraj) is/dpv

Share: