Zvezda u osmini finala

00:48 10. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BRAGA - U poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Ligi Evrope, Crvena zvezda je večeras na gostovanju u Portugaliji protiv Brage igrala nerešeno 1:1 (0:0), što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta u grupi i za plasman u osminu finala.

Braga je povela u 52. minutu iz jedanaesterca koji je dosuđen posle igranja rukom Maka Gobeljića, a strelac je bio Galeno. Bod Zvezdi doneo je Aleksandar Katai u 70. mintu, takođe iz jedanaesterca.

Do kraja utakmice Braga je napadala, ali nije imala prave šanse da vrati vođstvo, jer su se fudbaleri Crvene zvezde veoma organizovano branili, a Milan Borjan je u finišu odbranio jedini opasan udarac domaćeg tima.

Tako je Zvezda odbranila prvo mesto u grupi, u čemu joj je na ruku išao i nerešen rezultat na utakmici između Ludogoreca i Mitjilenda.

Posle ovog uspeha, crveno-beli će rasterećeni čekati ishode duela u šesnaestini finala, nakon čega će dobiti protivnika protiv kojeg će se boriti za plasman među osam najboljih timova u Ligi Evrope.

Braga će kao drugoplasirana u grupi igrati šesnaestinu finala, dok će se Mitjilen preseliti u Ligu konferencija, gde će mu mogući protivnik biti i Partizan. (kraj) is/dpv

Share: