Srbija bez polufinala

17:46 29. 06. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BUDIMPEŠTA - Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale prvenstva sveta, pošto je danas u Budimpešti u četvrtfinalu izgubila od Hrvatske sa 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3).

U nastavku šampionata reprezentacija Srbije će igrati za plasman od petog do osmog mesta, a Hrvatska će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Španije i Crne Gore.

Nova selekcija Srbije, koja je igrala bez gotovo čitave prve postave koja je prošle godine trijumfovala na Olimpijskim igrama, pokazala je mnogo slabosti na ovom prvenstvu i nije imala snage da ostvari veći uspeh.

Kao i u prethodnim mečevima, i danas je bilo dosta propusta i u odbrani i u napadu. Od 14 napada sa igračem više postigli smo samo četiri gola, a iz isto toliko situacija sa igračem manje primili smo sedam pogodaka.

Povremeno je u napadu nadu vraćao Dušan Mandić, koji je sa četiri gola bio najefikasniji na utakmici, ali ostali igrači nisu uspevali da ga bar malo isprate, pa su Hrvati rutinski priveli meč kraju.

Izostanak borbe za medalje možda i nije veliko iznenađenje, s obzirom da ovaj tim nema iskustva igranja na velikim takmičenjima, ali su izabranici Dejana Savića razočarali veoma lošim igrama u svim utakmicama, osim protiv Kazahstana, koji je daleko od vrhunskog nivoa.

Igrač više: Srbija 14 (4), Hrvatska 14 (7)
Dva igrača više: Hrvatska 1 (1)
Peteri: Srbija 1 (1), Hrvatska 1 (1)

Srbija: Dobožanov, Mandić 4, Subotić 1, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S. Rašiović 1, Lukić, Jakšić 2, Radulović 1, Drašović, V. Rašović 2, Mitrović.

Hrvatska: Bijač, Fatović 1, Krapić 1, Lazić 2, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić Kragić 2, Vrlić 2, Bašić 1, Harkov 1, Popadić. (kraj) is/bdr

Share: