Bronza za juniore

19:30 17. 07. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

MATOSINJOŠ - Muška juniorska reprezentacija Srbije u rukometu osvojila je bronzanu medalju na šampionatu Evrope, pošto je danas u meču za treće mesto u Matosinjošu, u Portugaliji, pobedila Švedsku sa 30:26 (17:12).

To je prva medalja za koju su rukometaši Srbije u uzrastu do 20 godina osvojili od osamostaljenja države, do koje su stigli tako što su drugi put na ovom takmičenju savladali favorizovanu selekciju Švedske.

Izabranici selektora Đođa Teodorovića su od početka kontrolisali igru i u 20. minutu došli su do maksimalne prednosti od osam golova, da bi Šveđani početkom drugog poluvremena uspeli da se vrati u meč i da smanje zaostatak na samo dva gola.

Tada su mladi rukometaši Srbije pokazali zavidnu mentalnu snagu, zaustavili su nalet protivnika i ponovo su počeli da uvećavaju prednost.

U poslednjihj deset minuta ugašene su nade Šveđana da bi mogli da stignu do medalje kada je Srbija izuzetno dobrim napadima i izvanrednim Mrdovićem na golu otišla na sedam golova prednosti i bez problema privela utakmicu kraju.

Srbija: Mrdović (9 odbrana), Simić 1, Kos 8, Mirković, Tasić, M. Dodić 5, Podunavac, Šmigić 4, Čabrilo, Stamenković, S. Dodić 3, Barbatesković, Predović , Rogan 5, Stanisavljević 4, Zekić (3 odbrane)

Švedska: Sjogren 2, Manson 1, Hamberg 4, Ljungmark 2, Donaldson, Ljungkvist , Kamenhed, Palmar 5, Meler 2, Erikson 6, Helmerson , Josefson , Linden (6 odbrana), Roberts 1, Savinger (9 odbrana), Elovson 3. (kraj) is

Share: