Đoković u polufinalu

16:36 19. 11. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

TORINO - Srpski teniser Novak Đoković osmi put se plasirao u finale završnog godišnjeg ATP turnira u Torinu, pošto je danas u polufinalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica u dva seta, sa 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Za šestu titulu na Masters kupu Đoković će sutra od 19 časova igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, u kojem se večeras sastaju Norvežanin Kasper Rusd i Rus Andrej Rubljov.

Posle dva sata velike borbe Novak je zabeležio šestu pobedu u isto toliko međusobnih susreta protiv Frica i što je najvažnije izbegao je treći set, koji bi mu oduzeo dosta snage uoči sutrašnjeg finala.

Posle ogromne fizičke i mentalne potrošnje u jučerašnjem duelu protiv Danila Medvedeva, Đoković danas nije mogao da odigra na najvišem nivou, ali je imao dovoljno snage i koncentracije da savršeno odigra i osvoji najvažnije poene u meču.

Za ishod polufinala ključan je bio deseti gem drugog seta, kada je Fric servirao za izjednačenje. Da je uveo meč u treći set Amerikanac bi verovatno bio u prednosti, jer je, što zbog godina, što zbog toga što je imao dan više odmora nego Novak, imao više snage. (kraj) is/dpv

Share: