Poraz Partizana

23:52 19. 01. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

VALENSIJA - U utakmici 20. kola Evrolige košarkaši Partizana izgubili su večeras na gostovanju u Španiji od Valensije sa 89:81 (27:18, 20:19, 22:21, 20:23) i pali su na 12. mesto sa devet pobeda i 11 poraza.

Partizan je dobro igrao samo do polovine prve četvrtine, kada je imao prednost, ali je u nastavku bio daleko od nivoa koji je potreban da bi se dobila utakmica u Evroligi, pogotovo na gostovanju.

U igri crno-belih nije bilo dovoljno energije, što se najviše odrazilo na skok i susret su završili sa deset uhvaćenih lopti manje od protivnika.

U napadu su izabranici Željka Obradovića imali mnogo problema i Valensija je krajem druge četvrtine stigla do najveće prednosti od 16 koševa.

Partizan se nije predao, zaigrao je veoma dobro u odbrani i u poslednjoj četvrtini smanjio je zaostatak na samo tri poena, ali je tada usledila nova serija grešaka u napadu i Valensija se vratila na dvocifrenu prednost.

U ekipi Partizana Dante Eksum je postigao 22 poena, Kevin Panter 14, Uroš Trifunović devet, a Matijas Lesor osam poena, dok je najefikasniji u Valensiji bio Bojan Dubljević sa 20 koševa. (kraj) is/dpv

Share: