Pobeda na startu kvalifikacija

22:43 24. 03. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD -  Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za prvenstvo Evrope, pošto je večeras u Beogradu savladala Litvaniju sa 2:0 (1:0).

Bolju igru od protivnika tokom svih 90 minuta izabranici Dragana Stojkovića su krunisali golovima Dušana Tadića u 16. i Dušana Vlahovića u 53. minutu i tako su opravdali ulogu favorita u duelu sa najslabije rangiranim timom u grupi.

Prvi gol za Srbiju u kvalifikacijama postigao je kapiten Tadić, kome je to 21. pogodak za nacionalni tim, za koji je večeras odigrao 95. utakmicu.

Utakmica je rešena u osmom minutu nastavka, kada je Tadić idealno pronašao Vlahovića, koji je neodbranjivo šutirao pod prečku.

Do kraja susreta Srbija je postigla još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Uprkos sigurnoj pobedi, reprezentacija Srbije je i na ovoj utakmici pokazala standardne slabosti u odbrani, što Litvanci nisu znali da kazne, ali bolje ekipe će to sigurno uspeti i Stojković će tu morati da traži bolja rešenja.

Srbija u drugom kolu u ponedeljak gostuje selekciji Crne Gore, koja je večeras kao gost savladala Bugarsku sa 1:0. U našoj grupi je još Mađarska, koja je u prvom kolu bila slobodna. (kraj) is/bdr

Share: