Đoković osvojio Sinsinati

08:08 21. 08. 2023. FoNet/AP | Desk

SINSINATI - Srpski teniser Novak Đoković je u finalu Mastersa u Sinsinatiju pobedio Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6(7), 7:6(4), iako je u meču koji je trajao gotovo četiri sata imao set i brejk minusa.

Đoković je na ceremoniji dodele pehara pohvalio igru Karlosa Alkaraza.

"Svi smo nekada tražili reči za ono što radiš na terenu i van terena, divan si čovek i veliki šampion. Čestitam ti na do sada izuzetnoj karijeri. Mnogi to nisu uspeli u čitavoj karijeri, a ti si to učinio u prethodbe dve-tri godine. Svaka čast i mnogo sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone, izjavio je Đoković.
 
„Čoveče, dečko, nikad se ne predaješ! Volim to kod tebe, ali ponekad poželim da samo onako odigraš neki poen… Šta? Španac, nikad ne umire. OK, dobro. Čuo sam to već ranije. Osetio sam to u stvari. Možda jesam, možda nisam, više ne znam ništa", poručio je Đoković Alkarazu.
 
Španski teniser je u suzama završio meč, ali, kako je rekao, nije nezadovoljan postignutim.
 
„Ponosan sam na sebe. Ne znam zašto sam plakao jer sam zamalo pobedio jednog od najvećih u istoriji našeg sporta. Zvuči ludo, ali sam teren napustio veoma zadovoljan, iako sam izgubio. Dao sam sve što sam imao“, rekao je Alkaraz. (kraj) dep/dj
 
Share: