Ko se boji nemačke reprezentacije?

18:47 30. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Nemački fudbal je u najvećoj krizi koliko ja pamtim. Mi smo jedini svetski i evropski šampion koji pronalazi izvinjenja i objašnjenja zašto nismo kako treba, izjavio je bivši nemački fudbaler i trener Matijas Zamer.

Zamer se pridružio onima koji tvrde da se nemačkih nacionalnih selekcija u inostranstvu više niko ne boji. "Šokiran sam i zapanjen načinom na koji se ova ogromna kriza zataškava bez preuzimanja odgovornosti", rekao je Zamer za podkast Bilda.

Zamer je igrao za Nemačku kada je 1996. osvojila Evropsko prvenstvo, a kao trener je Borusiju iz Dortmunda 2002. učinio šampionom Bundeslige. Bio je tehnički direktor Nemačkog fudbalskog saveza i član uprave Bajerna, a sada je spoljni savetnik Borusije.

Delovi podkasta koji su emitovani ne otkrivaju šta konkretno Zamer kritikuje. Međutim, dobro je poznato da je muška fudbalska reprezentacija, četvorostruki prvak sveta i trostruki šampion Evrope, poslednja dva Mundijala završila u grupnoj fazi. Od pet utakmica koje je odigrala ove godine dobila je samo jednu.

Mlada reprezentacija ove godine je isto ispala u grupnom takmičenju. Ženska selekcija, koja je dva puta bila šampion sveta i čak osam puta evropski, ispala je u prvom kolu ranije ovog meseca.

Nemačka je domaćin Eura 2024 i Zamer se nada preokretu koji će značiti da se protivnici ponovo plaše Nemaca.

"Ne moramo odmah sve da osvojimo, ali moramo brzo da se vratimo u stanje kada se drugi ponovo plaše da igraju protiv Nemačke jer zanju da ju je gotovo nemoguće pobediti. To mi je najveća želja", zaključio je Zamer. (kraj) dep/mk

Share: