Đoković u trećem kolu

22:28 30. 08. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, nakon što je večeras u drugom kolu za nešto manje od dva sata savladao Španca Zapatu Miraljesa u tri seta, sa 6:4, 6:1, 6:1.

Za prolazak u osminu finala Đoiković će za dva dana igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea, koji je večeras pobedio Francuza Iga Gastona sa 3:0.

Meč protiv Miraljesa počeo je u 14 časova po lokalnom vremenu po izuzetno visokoj temperaturi i Novak je na startu bio prilično spor, pa je u drugom gemu morao da spasava dve brejk lopte.

Kako je duel odmicao igrao je sa sve više energije i prvi set je prelomio brejkom u petom gemu, koji je sačuvao bez većih problema.

U nastavku meča više nije bilo neizvesnosti. Đoković je dodatno podigao nivo igre i preuzeo kontrolu, proradili su mu servis i ritern i Španac je do kraja uspeo da osvoji još samo dva gema.

Novak verovatno neće biti zadovoljan zbog toga što je Miraljes imao šest prilika da napravi brejk, ali hoće zbog toga što ih je sve spasio, kao i sa osvojenih 50 odsto poena na servis protivnika.

Prvi igrač sveta je u 24 odigrana gema napravio samo 22 neiznuđene greške, što je odličan učinak, a imao je 34 direktno osvojena poena.

Po završetku meča Novak je saznao još jednu dobru vest, jer mu je put do finala dodatno olakšan zbog toga što je Grk Stefanos Cicipas, sa kojim je trebalo da se sastane u četvrtfinalu, večeras izgubio od 128. tenisera sveta, Švajcarca Dominika Strikera.

Pre Cicipasa, u Đokovićevoj polovini žreba ispali su Feliks Ože Alijasim, sa kojim je trebalo da igra u osmini finala, i Holger Rune, koji mu je bio projektovani pritivnik u polufinalu. (kraj) is/mk

Share: