Poraz Zvezde u Mančesteru

22:59 19. 09. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

MANČESTER - Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras na gostovanju u Engleskoj od Mančester sitija sa 3:1 (0:1), u prvom kolu grupne faze takmičenja u Ligi šampiona.

Zvezda, prema očekivanjima, nije mogla ozbiljnije da se suprotstavi najboljem timu Evrope, iako je posle prvog poluvremena vodila.

U prvih 45 minuta se na najbolji način pokazalo koliko fudbal može da bude nepredvidiv, jer su crveno-beli iz jedinog udarca uspeli da postignu gol, a Siti to nije uradio, uprkos tome što su njegovi igrači šutirali 22 puta.

Strelac za Zvezdu bio je Osman Bukari, koji je na centru izbegao ofsajd zamku, izbio sam ispred golmana i plasirao loptu u mrežu. Linijski sudija je pokazao da je napadač crveno-belih bio u ofsajdu, ali je posle provere VAR-a gol priznat.

Izjednačenje je usledilo već u drugom minutu nastavka, a strelac je bio Hulijan Alvares, koji je u 60. minutu doneo i vođstvo svom timu, zahvaljujući neverovatno lošoj intervenciji Zvezdinog golmana, koji je želeo da boksuje centriranu loptu, ali ju je promašio i ona je završila u golu.

Konačan rezultat postavio je u 73. minutu Rodri, koji je neometan ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem pogodio je suprotni ugao Zvezdinog gola.

O odnosu snaga na terenu sve govori podatak da su fudbaleri Sitija šutirali na gol Crvene zvezde 37 puta, dok su crveno-beli za 90 minuta uspeli da upute samo tri udarca na gol prvaka Evrope.

Zvezda će u drugom kolu 4. oktobra ugostiti Jang bojs, koji je večeras na svom terenu izgubio od Lajpciga sa 3:1. (kraj) is/mk

Share: