Ubedljiva pobeda rukometašica

23:03 11. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

ZRENJANIN - Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je počela kvalifikacije za prvenstvo Evrope, koje će naredne godine biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, pošto je večeras u Zrenjaninu savladala Bugarsku sa 40:16 (23:8).

Pred punom "Kristalnom dvoranom" rukometašice Srbije su odigrale sjajan meč, što pokazuje i podatak da su se sve igračice osim Katarine Bojičić upisale u listu strelaca.

Selekcija Srbije je od starta pokazala zašto je bila izraziti favorit i u prvih šest minuta Bugarska nije uspela gotovo ni da priđe golu na kom je stajala Marija Čolić, dok su njene saigračice redom rešetale mrežu rivala.

Do poluvremena je Srbija već imala prednost od 15 golova, a kada je početkom drugog dela meča to uvećano na plus 20, tempo je opao.

Najefikasnija u ekipi Srbija bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, Anđela Janjušević i Dunja Radević postigle su po četiri, a po tri pogotka su postigle Bojana Milić, Aleksandra Vukajlović, Jovana Jovović, Aleksandra Stamenić i Emilija Lazić.

U ekipi Bugarske šest golova je postigla Kristina Milanova.

U drugoj utakmici prvog kola u našoj grupi Crna Gora je pobedila Tursku sa 39:23.

Srbija će u drugom kolu 15. oktobra gostovati Turskoj, a na prvenstvo Evrope će se plasirati dve najuspešnije selekcije iz grupe. Bilo bi veliko iznenađenje da to ne budu Srbija i Crna Gora. (kraj) is/mk

Share: