Pobeda Partizana u derbiju

21:02 26. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras, u petom kolu Evrolige, na svom terenu Crvenu zvezdu sa 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21).

Partizanu je to druga ovosezonska pobeda u elitnom takmičenju, dok je Zvezda zabeležila četvrti poraz i nalazi se na začelju tabele.

U derbiju je viđeno nekoliko preokreta, a crno-beli su do pobede stigli zahvaljujući izvanrednoj završnici, jer su u poslednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od 13 poena.

Partizan je odlično počeo utakmicu i posle šest minuta je vodio 17:2, ali je Zvezda uspela da se stabilizuje i u odbrani i u napadu i do poluvremena je izjednačila.

I treća četvrtina je u potpunosti pripala crveno-belima, koji su bili izvanredni u odbrani, a u napadu su pogađali trojke u seriji i kada su u 32. minutu poveli 68:55 činilo se da će bez većih problema slaviti u prvom ovosezonskom derbiju.

Tada se, po ko zna koji put, ponovila boljka košarkaša Crvene zvezde, koji gotovo po pravilu završnice utakmica igraju očajno i neobjašnjivo lako gube prednost.

U neizvesnoj završnici igrači Partizana su bili dosta koncentrisaniji, a šansu da izbegne poraz Zvezda je izgubila kada je Miloš Teodosić u poslednjih 70 sekundi promašio tri slobodna bacanja.

Na koji način su crveno-beli odigrali završnicu najbolje se vidi po tome što su u poslednjoj četvrtini primili 35 koševa, a u trećoj samo 11.

Junak pobede Partizana bio je Aleksa Avramović, koji je svojom energijom vodio ekipu do velikog preokreta. Utakmicu je završio sa 14 poena, Zek Ledej je postigao 13, Ognjen Jaramaz 12, Frenk Kaminski 11, a Pi-Džej Doužer devet.

Kod Zvezde je najefikasniji bio Džoel Bolomboj sa 16 poena, Šabaz Nejpir imao je 14, uz čak sedam izgubljenih lopti, a po 11 poena su ubacili Jago Dos Santos i Adam Hanga.

U narednom kolu Partizan 3. novembra gostuje Baskoniji, dok će Zvezda dan ranije u Beogradu igrati protiv Bajerna. (kraj) is/mk

Share: