Partizan preokretom do pobede

23:00 09. 11. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Partizana večeras su u sedmom kolu Evrolige u Beogradu posle velikog preokreta pobedili Fenerbahče sa 85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15).

Do treće pobede u Evroligi crno-beli su stigli posle izuzetno loše igre u prve dve četvrtine, kada su primili čak 56 poena, i izvanrednog izdanja u drugom poluvremenu, kada su Fenerbahče sveli na svega 28 koševa.

Kako je izgledala Partizanova odbrana u prvom poluvremenu, najbolje se vidi iz podatka da je Feberbahče u tih 20 minuta ubacio čak devet trojki i samo zahvaljujući solidnoj igri crno-belih u napadu na odmor nije otišao sa ubedljivijom vođstvom.

Trener Partizana Željko Obradović u poluvremenu je očigledno uspeo da konsoliduje tim i da pronađe pravi odgovor za igru Fenerbahčea, koji je u nastavku utakmice postigao samo dve trojke, čime je ostao bez najjačeg oružja.

Dobra igra u odbrani u drugom poluvremenu omogućila je Partizanu da polako smanjuje zaostatak, koji je iznosio i 15 poena, da bi tri minuta pre kraja uspeo da povede sa 79:78.

Usledila je uzbudljiva i dramatična završnica, u kojoj su igrači Partizana bili koncentrisaniji i do kraja su sačuvali prednost od jednog poena.

Treba istaći i da je Partizan večeras mnogo bolje kontrolisao skok i za razliku od većine prethodnih utakmica imao je samo dva ofanzivna skoka manje od protivnika.

Najefikasniji u Partizanu bio je Frenk Kaminski sa 15 poena, Alen Smajlagić i Džems Naneli postigli su po 13, Danilo Anđušić devet, a Tristan Vukčević osam poena.

U ekipi Fenerbahčea Hejs Dejvis je postigao 23 poena, a dvocifreni su bili još Dorsi sa 18, Motli sa 11 i Biberović sa 10 poena.

U narednom kolu Partizan će 15. novembra gostovati Bajernu. (kraj) is/mk

Share: