Nemci pobeđuju

12:19 12. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nemačka je proglašena za najverovatnijeg šampiona predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu u šest zemalja, uključujući Srbiju, dok najviše ispitanika u tri zemlje predviđa pobedu Francuske u finalu, pokazalo je istraživanje koje je sprovela organizacija CEPER u 10 zemalja centralnoevropskog regiona.

Istraživanje javnog mnjenja sprovedeno je u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Poljskoj. Podaci su prikupljeni od 6. maja do 4. juna, a istraživanje je sprovedeno telefonom, u Srbiji lično, sa 1.000 ispitanika po zemlji.

Prema istraživanju, Hrvati potvrđuju euforiju povodom prvenstva i time što veruju u sopstvenu pobedu, jer je 46 odsto ispitanika uvereno da će njihov tim postati prvak Evrope.

Posle njih, Austrijanci najviše veruju u svoj nacionalni tim, jer njih 16 odsto očekuje da će Austrija izaći kao pobednik takmičenja.

Srbiju kao favorita za pobedu vidi 10 odsto ispitanika iz naše zemlje, dok je u Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji pet odsto ili manje ispitanika uvereno u pobedu svoje reprezentacije.(kraj)  vbr/ivt/bdr

Share: