Donacija Crvenom krstu Srbije

17:12 16. 04. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Beogradski maraton i brend IDEA potpisali su danas novi trogodišnji ugovor o strateškoj saradnji, dok su Fondacija "Heroji beogradskog maratona" i kompanija Merkator poklonili Crvenom krstu Srbije aparate AED (automatske eksterne defibrilatore), koji će na javnim površinama biti dostupni za efikasno spasavanje života srčanih bolesnika.

Sa kompanijom Mercator-S i brendom IDEA razumeli smo potrebu Crvenog krsta Beograda za postavljanjem defibrilatora na javnim površinama u Beogradu, jer znamo koliko je brzina važna prilikom
spasavanja života ljudi pogođenih srčanim udarom, izjavio je Darko Habuš

Kampanju "Život u tvojim rukama" svi zaposleni u Crvenom krstu Beograda koriste kao zajedničku misiju kojom se javnost obaveštava o značaju i primeni AED aparata.

Sekretar Crvenog krsta Nikola Prica rekao je da statistika navodi da je šansa za preživljavanje osobe koja je doživela srčani zastoj od dva do pet odsto ako primenimo masažu srca, ali zato primenom AED aparata šansu za preživljavanje podižemo na 75 odsto.

Važno je da AED aparat primenimo u prvim minutima, jer se nakon svakog minuta šansa za preživljavanje spušta za deset odsto, dodao je Prica. (kraj) vem/ivt

Share: