Nećemo Rafa i ja još dugo

12:44 08. 03. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

INDIJAN VELS - Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da on i Rafael Nadal neće još dugo igrati i da je, s obzirom da je i Rodžer Federer završio karijeru, tužno što se završava jedna era u tenisu, ali je poručio da ne brine za budućnost, jer ostaje dosta mladih igrača.

Federer i Nadal su, uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. I koliko god da je tužno, ostaje toliko divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno i kao grupa. To su možda i najveća rivalstva u istoriji sporta, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Indijan Velsu, prenosi Sport klub.

Prvi igrač svet je poručio da ipak ne treba brinuti za budućnost tenisa, jer su stigli "novi klinci", lideri nove generacije Karlos Alkaraz, Janik Siner i Holger Rune, a tu su i Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov.

Mislim da je tenis u dobrim rukama, a nadam se da naš doprinos u poslednjih 20 godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta, kazao je Novak. (kraj) is/dj

Share: