Svet

Srbija

Reels

Svejedno im je

Ljudima koji držr vlast u ovoj zemlji ili su uz nju i od toga zarađuju novac potpuno je svejedno da li će nešto prodati Kinezima ili Nemcima, izjavio je u intervju FoNetu novinar Branko Čečen u okviru serijala Kvaka 23.
Vidi sve
Bez revolucionarnog napretka
Bez revolucionarnog napretka
Istraživač u Centru za evropske politike Đorđe Dimitrov očekuje da Kaja Kalas, kao visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost, otvorenije insistira na raskidanju veza Srbije i Rusije, ali smatra da će ona svoje "estonske stavove" morati da usaglašava sa drugim članicama Unije.
/
Ekološke posledice žive
Ekološke posledice žive
Kada živa uđe u lanac ishrane više ga ne napušta, što može biti veliki problem za čitav ekološki sistem, pa i za čoveka, rekla je FoNetu asistentkinja na Hemijskom fakultetu Slađana Savić.
/
Kodeks kao Sveto pismo
Kodeks kao Sveto pismo
Veštačka inteligencija ne može da ugrozi autorstvo, ali može da preobrazi novinsku fotografiju, izjavila je FoNetu docentkinja na Fakultetu za medije i komunikacije Milena Đorđević i ocenila da su fotoreporteri često najetičnija karika pojedinih medija.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 8. do 14. jula 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/