Investitor prihvatio molbu

11:34 11. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37 na Novom Beogradu, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na toj lokaciji, povuče mašine i radnike, dok se u razgovorima koje će voditi sa njima ne pronađe najbolje rešenje za grad, stanovnike i kompaniju, preneo je Beoinfo.

Vesić je, za Studio B, rekao da se, kada je dobio izveštaj inspekcije koja je konstovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sa predstavnikom Dursta i rekao mu da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu Generalnog urbanističkog plana (GUP) iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju.

Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu, završi je po istom. (kraj) lj/dal/dj

Share: