Mrkela nezadovoljan

21:10 26. 08. 2020. FoNet

Beograd - Uprkos tome što je Crvena zvezda prošla u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, sportski direktor kluba Mitar Mrkela bio je nezadovoljan i dan posle meča sa Tiranom.

"Hoću da čestitam igračima i stručnom štabu pobedu i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovo je četrnaesti protivnik zaredom koga smo pobedili i izbacili na našem putu ka zacrtanom cilju", izjavio je Mrkela za portal FK Crvena zvezda.

Kako je rekao, klub je sa 209. doveden na 55. mesto na UEFA rang listi, što jeste veliki uspeh, ali je i prošlost, pa se klub mora okrenuti "onome što nas čeka sutra".

Izgrači moraju da shvate da "nije važno samo da se pobedi, već je važan i "način na koji Zvezda pobeđuje", dodao je Mrkela i upozorio da "ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala u Tirani".

"Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim. Sinoć na aerodromu sam razgovarao i sa Dekijem Stankovicem i on je svestan svega. Ali o detaljima neću, jer želim da to ostane unutar naše kuće. Napravili smo dobar tim, možda i najbolji u poslednjih šest godina i normalno da su očekivanja velika".

Mrkela je podvukao da je pritisak oko ove utakmice bio snažan, ali da za Crvenu zvezdu nisu oni koji nisu spremni da igraju, rade i žive pod pritiskom. "Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moći. Predstoje nam razgovori sa igračima. Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike. Moraju da budu hrabriji i odvažniji", zaključio je Mrkela. (kraj) dep

Share: