Zabraniti desničarski skup

18:24 22. 10. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Koalicija za zaštitu dece izbeglica i migranata od zlostavljanja i zanemarivanja pozvala je danas policiju da zabrani skup "Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta", na koji je putem fejsbuka pozvala desničarska organizacija Narodna patrola i podnese krivične prijave za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpelljivosti.

Poziv na FB stranici te desničarske organizacije ilustrovan je davnašnjom fotografijom parka kada se u njemu nalazio veći broj izbeglica i migranata, dok se kroz više od stotinu komentara na podrugljiv način objašnjava da se građani zapravo pozivaju da 25. oktobra čiste park od ljudi-izbeglica, a ne od smeća, navela je Koalicija u saopštenju.

Koalicija je podsetila da je Narodna patrola javnosti od ranije poznata po uzimanju "pravde" u svoje ruke, pozivanju na nasilje prema izbeglicama i migrantima koji trenutno borave u Srbiji, ali i po organizovanju aktivnosti koje uključuju pretnje i ugrožavanje njihove bezbednosti, ograničavanje slobode kretanja i fizičko nasilje na ulicama u više gradova. (kraj) vbr/dpv

Share: