Protest lekara

12:45 25. 01. 2021. FoNet | Vera Barišić

KOSOVSKA MITROVICA - Radnici Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica i drugih zdravstvenih ustanova na severu Kosova uputili su danas protestno pismo kosovskom Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici zbog privođenja i saslušanja njihovih kolega, ali i "upada naoružane policije u naše bolnice i pretnji lekarima i pacijentima, pretresa i popisa lekova".

Uručivanju pisma prethodila je protestna šetnja više stotina lekara, medicinskih sestara i drugih radnika Zdravstvenog centra od bolnice u Kosovskoj Mitrovici do zgrade Tužilaštva u naselju Bošnjačka mahala, preneo je portal Kossev.

Protest su predvodili direktor Zdravstvenog centra Zlatan Elek, načelnik ortopedije Dragiša Milović i direktorka Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici Miljana Nikolić.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima su dominirale poruke na engleskom jeziku - "Zaustavite lov na bele mantile", "Doktori su heroji svuda u svetu, a za Prištinu su kriminalci", "Zašto nam ne dozvoljavaju da se borimo protiv COVID-19", "Zar je greh lečiti ljude", "Priština hapsi doktore, a EU ćuti". (kraj) vbr/dj

Share: