Stop mašinama Rio Tinta

10:32 30. 09. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Udruženja "Ne damo Jadar", PAKT i "Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini" danas su povodom poslednjih istupa Zorane Mihailović i insajderskih informacija da se podizvođač kompanije Rio Tinto sprema da uveze mašine u dolinu Jadra, ocenila da građani to neće mirno posmatrati i da "nema prolaska za mašine Rio Tinta".

Tri organizacije u zajedničkom saopštenju su poručile da će, ukoliko Rio Tinto pokuša da uveze mašine u dolinu Jadra, blokirati sve ulaske u dolinu i da će "svoja polja braniti svojim telima".

"Nema prolaska za mašine dok se narodu 'mažu oči' prividnim i fingiranim referendumom, dok Rio Tintu naše institucije uredno servisiraju izmene Prostornog plana područja posebne namene, odobravaju novu lokaciju za jalovinu pored reke, lokacijske uslove i izmene lokacijskih uslova i razbijaju uticaj na životnu sredinu na tri odvojene studije", navode u saopštenju i dodaju da "Ustavni sud i dalje ćuti na 1.600 Inicijativa za ocenu ustavnosti Uredbe Vlade od marta 2020. godine". (kraj) vbr/mr/dj

Share: