Nije bilo garancije

16:18 09. 01. 2022. FoNet | Velimir Ilić

MELBURN, BEOGRAD - Vlada Australije nije garantovala najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću da će mu biti prihvaćeno medicinsko izuzeće za ulazak u tu zemlju, naveli su Vladini advokati u sudskom podnesku, uoči odluke Suda koja se očekuje u ponedeljak po srednjoevropskom vremenu.

U podnesku uoči sudskog ročišta brani se Vladina odluka da Đokoviću zabrani ulazak u Australiju zbog njegovog vakcinalnog statusa, javljaju zapadni mediji.

Prvi teniser sveta trenutno je smešten u hotelu za tražioce azila, čekajući ishod žalbe svojih advokata koji osporavaju odluku o odbijanju njegove vize, nakon što mu je onemogućen ulazak u zemlju po dolasku u Melburn u četvrtak rano ujutro.

Đokovićevi advokati su u subotu u podnesku Sudu naveli da mu je bilo garantovano izuzeće, jer je preboleo koronu u decembru. Oni navode i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova procenilo da Đokovićevi odgovori u putničkoj izjavi ukazuju na to da ispunjava uslove da uđe u zemlju bez odlaska u karantin.
Inače,i danas je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu održan protest podrške najboljem teniseru sveta. (kraj) vip/nm

Share: