Kragujevac obeležava Dan grada

09:21 06. 05. 2022. FoNet | Branko Vučković

KRAGUJEVAC - Kragujevac danas nizom msnifestacija proslavlja Dan grada i gradsku slavu Đurđevdan, a tim povodom biće održana Svečana sednica Skupštine i uručene Đurđevdanske nagrade i priznanja.

Odlukom odbornika Skupštine grada Đurđevdanske nagrade za izuzetne rezultate ostvarene u 2021. godini dobili su u oblasti umetnosti, Lazar Đorđević, za vokalno-instrumentalnu kompoziciju „21. oktobar”, u oblasti nauke Nenad Karamijalković, monografiju „Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama”, u oblasti medicine, u oblasti obrazovanja Ksenija Živanić, za izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i hemije.

Đurđevdanske nagrade pripale su i Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, za programe, aktivnosti i uspehe na očuvanju zdravlja i spašavanju života građana, u oblasti humanitarnog angažovanja Udruženje za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju „Sveti Vasilije Veliki”, za realizaciju projekta podrške i pomoći deci sa autizmom i Nenad Milanović, za realizaciju većeg broja humanitarnih koncerata u 2021. godini, i u oblasti sporta Vaterpolo klub „Radnički”, za osvojeno prvo mesto u Regionalnoj vaterpolo ligi, osvojenu Super vatrepolo ligu Srbije i Kup Srbije, kao i uspešno učešće u Ligi šampiona, i Dragan Ristić, za osvojene dve zlatne medalje u gađanju iz vazdušne i malokalibarske puške na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. (kraj) vip/bv/dj

Share: