Mediji i inovacije

21:22 20. 05. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Projekat Mediji.Inovacije, koji zajednički finasiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (Sida), počeo je aktivnosti izborom prve grupe organizacija kojima će, u srpskom nezavisnom informacionom ekosistemu, biti pružena razvojna podrška korišćenjem digitalnih alata i inovacija.

Usredsređen na finansijsku održivost u sledećih pet godina, projekat Mediji.Inovacije će raditi sa najposvećenijim akterima iz sektora medija i komunikacija koji žele da svoje organizacije dovedu na nivo inovativnih biznisa spremnih za tržište, sa jakim vođstvom, razvojnom strategijom i potencijalom za ulaganja. 

Prema rečima direktora misije USAID u Srbiji Denija Robertsona, Sjedinjene Države i Švedska partnerski podržavaju projekat Mediji.Inovacije, jer i jedni drugi snažno veruju u važnost slobode govora i slobodnog pristupa javnosti tačnim informacijama.

Za građane Srbije, kako je ocenio, od ključne je važnosti da imaju bolji pristup tačnim informacijama kroz različite platforme i izvore, kako bi donosili odluke koje su važne za njihov život u današnjem složenom okruženju. (kraj) def/dpv

Share: