Vojni lekar na selu

18:47 08. 06. 2022. FoNet | Leposava Čolić

NOVI PAZAR - Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš danas su obavili zdravstvene preglede meštana sela Deževa i Trnava u okolini Novog Pazara, u okviru akcije „Vojni lekar na selu“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je naložio da se vojno zdravstvo uključi u ovu akciju kako bi se što učestalije realizovala, istakao je da je ovo samo još jedan od načina da pokažemo da je vojska uvek uz svoj narod, spremna da pomogne gde god zatreba.

„Trudićemo se da posete naših specijalista seoskim ambulantama i kućama u udaljenim mestima gde je meštanima otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite, pogotovo što se radi uglavnom o starijem stanovništvu, budu što učestalije. Važno nam je da oni znaju da nisu zaboravljeni i da njihova vojska misli na njih. U Deževi i Trnavi su danas imali priliku da ih pregledaju naši kardiolozi, reumatolozi, endokrinolozi i po gužvi za preglede i po njihovom oduševljenju znamo da smo uradili pravu stvar “, rekao je Stefanović.(kraj) is/lč/bdr

Share: