Pritvor zbog pretnji OK radiju

19:05 19. 06. 2022. FoNet | Davor Lukač

VRANJE - Sudija za prethodni postupak odredio je, na osnovu predloga tužlaštva u Vranju, pritvor od 30 dana Dejanu Nikoliću zvanom Kantar, zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da će ponoviti krivično delo pretnji zaposlenim u OK radiju, javili su danas lokalni mediji.

Zaposleni u OK Radiju u okviru kojeg posluje i kafe "No Comment", prijavili su pretnje koje su, u više navrata, dobili od Nikolića, lomljena su stakla na izlogu, farbom su ispolivani predmeti i zidovi kafea i radija, a vrhunac je bilo zaziđivanje dela prostorija radija, koje je izvršeno od strane kladionice koja je u susedstvu, a čije vlasništvo se dovodi u vezu sa Nikolićem.

Posle tih napada i pretnji, Vranje su posetili predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, podržali redakciju OK Radija, ali i ostale novinare i medijske kuće. Podršku tom radiju i zaip/dal/bdrposlenima uputila su i novinarska udruženja UNS i NUNS i asocijacije medija u regionu. (kraj) vip/dal/bdr

Share: