Instrument vladanja moćnika

17:09 22. 06. 2022. FoNet | FoNet

BEOGRAD - Državne institucije ne smeju da budu prerušen instrument vladanja moćnika, već moraju da nađu moralnu snagu i integritet da se odupru pritiscima i kategorizaciji neposlušnih, poručio je danas u saopštenju advokat Zdenko Tomanović, pravni zastupnik Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.

Kako je ukazao, zabrinjava kriterijum vrednovanja kada javno izrečena informacija opredeljuje tužilaštvo da formira poseban predmet i naloži postupanje policiji.

Tužilaštvo ne vidi svoju nadležnost za informacije o raznim kriminalnim aktivnostima brojnih najviših predstavnika vlasti, kao ni za prijavljenu informaciju o pripremama za likvidaciju Milenkovića i Mitića, predočio je Tomanović.

Kako je zaključio u pisanoj izjavi, "selektivnim postupanjem kao i nepostupanjem, nadležne institucije šalju javne poruke lojalnosti nekoj grupi i doprinose razvoju infrastrukture krivčnopravne nedodirljivosti za one koji su na 'pravoj strani', ali i obeshrabrivanju onih koji su nosioci profesionalnog integriteta i hrabrosti". (kraj) def/bdr

Share: