Ko gleda Telekom, glasa za SNS

19:25 31. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Skoro dve trećine građana, odnosno 64 odsto, koji televizijski program prate preko Telekoma glasalo je za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, za razliku od 31 odsto gledalaca kojima je kablovski operater SBB, pokazalo je istraživanje Biroa za društvena istraživanja (Birodi) u koje je Glas Amerike prvi imao uvid.

Najjači Vučićev protivkandidat Zdravko Ponoš je dobio podršku 15 posto korisnika Telekoma i 36 odsto korisnika SBB-a, a zanimljivo je i su korisnici usluga SBB-a u daleko većoj meri glasali i za Miloša Jovanovića iz Novog DSS, 16 odsto, naspram devet odsto gledalaca Telekoma.

Kada se pogledaju parlamentarni izbori, rezultati ovog istraživanja su gotovo identični: SNS je kod gledalaca koji TV prate preko Telekoma dobila 45,9 odsto glasova, a kod gledalaca sa SBB-a 23 odsto. Ujedinjeni za pobedu Srbije su dobili 15 odsto glasova korisnika kojima je Telekom provajder i 24,3 odsto onih kojima je provajder SBB, dok je za SPS glasalo 11,9 odsto gledalaca Telekoma i 5,9 odsto gledalaca SBB. (kraj) is/dpv

Share: