Savović: Nismo jedine

15:11 25. 02. 2023. | Velimir Ilić

BEOGRAD - Zamenica javnog tužioca Bojana Savović, koja je iz Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, rekla je za N1 da nije jedina koja je to doživela, već da su ona i tužiteljka Jasmina Paunović šesta i sedma koje su sklonjene iz tog odeljenja od kada je Nenad Stefanović na čelu VJT.

Bojana Savović je za N1 ocenila da se time šalje poruka koja demotiviše tužioce jer im predmeti mogu biti oduzeti preko noći.

"Ne vidim zašto bi neko bio motivisan da radi na predmetu ako nema izvesnost da će taj predmet izvesti do kraja i dobiti osuđujuću presudu“, rekla je Savović u razgovoru za N1 i dodala da je najvažnije da jedan predmet od početka do kraja isprati jedan tužilac jer jedino onda može da odgovara za njegov ishod.

"Ukoliko vi stalno menjate tužioce da idu sa predmeta na predmet, sa materije na materiju, nikada nećete moći da utvrdite ko je odgovoran, ko je napravio neki propust. Jer uvek će neko reći 'to je moj prethodnik'. Jedina prava stvar, za koju sam se ja oduvek zalagala i davala sam izjave povodom toga, je da se ljudi ne premeštaju sa materije na materiju“, rekla je Savović. (kraj) vip/bdr

Share: