Roditelji: Zloupotreba bola

16:25 20. 05. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ne postoji iskrena namera i volja direktorke škole "Vladislav Ribnikar", a delom i predsednika Saveta roditelja da sarađuju sa roditeljima VII/2 odeljenja, a bol i tuga tragično stradalih, povređenih i preživelih učenika i roditelja se zloupotreblkava u svrhu izbegavanja suočavanja sa ličnom odgovornošću, poručili su roditelji učenika VII/2.

Većina roditelja odeljenja VII 2 Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" potpisali su dopis Ministarstvu prosvete u kojem navode da nisu bili informisani u pisanoj formi od uprave škole o nameri da se 21. maja održi sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, naglašavajući da ponavljaju svoje zahteve na koje do sada nisu dobili odgovor.

U dopisu ukazuju da su roditelji neinformisani, obmanjivani i primorani da relevantne informacije dobijaju iz sredstava javnog informisanja, a iz nepoznatih razloga radi stihijski i da roditelji VII/2 odeljenja nemaju predstavu o tome kakvi su ciljevi i načini za upravljanje ovom kriznom situacijom, nastalom usled tragičnog događaja u školi. (kraj) vip/ivt

Share: