Stipendije za znanje

16:40 25. 11. 2023. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Mineko, jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu, i ove godine je, po osmi put, u okviru Fondacije Evro za znanje, dodelila dve stipendije studentima Rudarsko-geološkog fakulteta i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kako bi pomogli mladima sa najboljim akademskim dostignućima u daljem školovanju.

Preko Fondacije Evro za znanje, kompanija Mineko je obezbedila stipendije od po 120.000 dinara Dragani Grahovac iz Beograda, studentkinji IV godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Slavku Todiću iz Lopara, student IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

 „Ova stipendija mi mnogo znači jer sam upisao master studije i moći ću da finansiram stanovanje u domu i dalje školovanje. Planiram da se bavim poslovima u rudarstvu i nadam se da ću buduće iskustvo steći u nekom od rudnika kompanije „Mineco“, a što će mi mnogo pomoći u daljem stručnom usavršavanju. Drago mi je da je prepoznat naš trud i znanje kojim doprinosimo razvoju naše zemlje“, kaže Slavko Todić. 

Studentkinji Dragani Grahovac ova nagrada će pomoći da se i dalje usavršava u razvijanju održivih proizvodnih procesa, čime bi želela da se bavi u budućnosti.

„Stipendija koju sam dobila predstavlja priznanje za moj rad i strast ka nauci. Stipendiju ću koristiti za akademsko usavršavanje i pripreme za međunarodne studije. To je ključno da bih stekla šire razumevanje globalnih ekoloških izazova i mogla da pridonesem njihovom rešavanju, a kako bi pomogla u izgradnji održivije budućnosti za sve nas. Hvala fondaciji i svim ljudima koji su mi omogućili ovu divnu priliku“, rekla je Dragana Grahovac.

Mineko izražava zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Fondacijom Evro za znanje i čestita svim dobitnicima, kojih je ove godine devetoro, uključujući dvoje studenta kojima su  obezbeđene stipendije, u uverenju da ovaj vid podrške pomaže mladim ljudima da ostvare svoje ciljeve i doprinesu zajednici i društvu.

Mineko će dobitnicima Dragani Grahovac i Slavku Todiću omogućiti da u postrojenjima u kojima kompanija rukovodi steknu praktične veštine i uvid u tehnološke i proizvodne procese, što može da im pomogne u daljem profesionalnom razvoju. (kraj) dep

 

 

Share: