Izveštaj EU institucijama

17:02 06. 04. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Biro za društvena istraživanja (BIRODI) dostavio je izveštaj ODIHR-u i Evropskoj komisiji zbog medijske hajke koja je, kako navode, počela nakon njihovog zahteva da REM utvrdi da li je tokom intervjua sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na televiziji Prva prekršen Pravilnik o zaštiti ljudskih prava, a dostaviće ga i tužilaštvu u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, deo zloslutnih optužbi koje se iznose su po modelu "Ćuruvija je dočekao bombe", u kojima se govori da smo organizacija koja radi za interese drugih država, narušavajući interese Srbije.

Ove optužbe izgovar Dejan Vukelić, nekadašnji urednik u Alou, Blicu, Objektivu, a sada u Srpskom portalu, a to nesankcionisano kršenje Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga od strane Reegulatornog tela za elektronske medije se emituje, pre svega, na televizijama Informer i Pink, gde Vukelić kongresnu fondaciju iz SAD i Nacionalnu zadužbinu za demokratiju (NED), koji su donatori BIRODI, naziva CIA 2., navodi se u saopštenju. (kraj) is/sv/mk

Share: