Kukavice napadaju decu!

16:55 04. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

kosovska mitrovica - Narodni poslanici s Kosova i Metohije u Skupštini Srbije - Milan Savić, Danijela Vujičić i Ljubomir Marić - osuđuju sinoćnji napad na decu u selu Donja Brnjica kod Prištine i traže od nadležnih organa da se počinioci tog nedela što pre otkriju i kazne!


Savić ističe da je to drugi napad u poslednjih nedelju dana, kao direktna posledica pasivnosti istražnih organa na Кosovu kada su u pitanju zločini nad Srbima.

“Napad na najslabije među nama predstavlja necivilizacijski kukavički akt, a nerešavanje takvog čina dodatno daje vetar u leđa počiniocima. Da su zločini poput ubistva i ranjavanja srpske dece na Bistrici rasvetljeni, ovakav čin terorizma se ne bi dešavao”, smatra poslanik Savić i naglašava da je nemoguće razgovarati o pomirenju sve dok se ovakva zlodela dešavaju i prolaze nekažnjeno.

Prema mišljenju poslanice Danijele Vujičić, pucanj na decu koja se igraju u školskom dvorištvu je poraz kosovskog društva.

„Ekstremisti se neće zaustaviti, jer nema ko da ih zaustavi! Da li će konačno oni koji garantuju bezbednost preuzeti odgovornost? Livadice, Staro Gracko, Goraždevac…" napisala je na Tviteru Vujičić.

Ljubomir Marić kaže da na decu može pucati samo neko ko je prevazišao stepen mržnje i otišao korak dalje, "prema želji za istrebljenjem svega nealbanskog na Кosovu i Metohiji”.

“Pucali su i ubijali ranije, pucaju i napadaju danas, i šta očekivati sutra. Na prvom mestu zahtevamo od međunarodne zajednice, kao garanta sprovođenja Rezolucije SB OUN 1244 da reaguje, a onda i od Kosovske policije da bar jednom pronađu i kazne kriminalce i otimače mladosti”, napisao je Marić na Fejsbuku. (kraj) js/nm

Share: