Tužilac: Seljimi šef bande

19:25 19. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Priština - Specijalni tužilac Džek Smit opisao je šefa poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenja i bivšeg glavnog inspektora OVK Redžepa Seljimija i kao "šefa bande" koja je pokušala da ubije jednu osobu, a on je to pokušao da prikrije, prenosi danas Gazeta ekspres.

U zahtevu koji je Kancelarija specijalnog tužioca uputila specijalnom sudiji Nikolasu Gijuu, navodi se da je Seljimi, jedan sat nakon pokušaja ubistva, pokušao da pozove jednog od osumnjičenih, a zatim kontaktirao policajca i od njega navodno tražio da uzme nešto što je korišćeno u ovom atentatu.

"Pojedinci koji su radili za Redžepa Seljimija bili su umešani u pokušaj ubistva. U roku od sat vremena od pokušaja ubistva, Seljimi je pokušao da pozove jednog od 30 osumnjičenih a zatim je kontaktirao kosovskog policajca tražeći od njega da uzme ono što je navodno korišćeno u pokušaju ubistva. Istražitelj je izrazio veliku zabrinutost što Redžep Seljimi može u bilo koje vreme da pozove policajca i zatraži od njega da iskoristi svoj položaj da uzme dokaze korišćene u potencijalnim krivičnim delima", navodi se u tvrdnjama Tužilaštva.

Prethodno se u zahtevu za hapšenje i pritvor Seljimija i drugih pominje crna lista SAD, prenosi Kosovo onlajn. (kraj) vbr/js/dpv

Share: