Netačni navodi Narodne stranke

22:00 22. 01. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

KRUŠEVAC - Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da su netačni navodi Narodne stranke o navodnom neosnovanom hapšenju njenih aktivista i istakla da policija jednako postupa prema svima i svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom, nezavisno od bilo čije stranačke pripadnosti.

U saopštenju se navodi da su pripadnici saobraćajne policije prilikom kontrole saobraćaja zaustavili vozilo kojim je upravljao P.P. (1979) iz Kruševca, koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu.

Zbog toga mu je, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, određeno zadržavanje do 12 sati, kao i svakom drugom licu koje odbije da se testira na alkohol ili narkotike, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je sa njim u vozilu bio M.Dž, u čijem je stanu policija prilikom pretresa pronašla pištolj sa sedam metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije, za koju se sumnja da je marihuana.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovalašćeno držanje opojnih droga, M.Dž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu, navodi se u saopštenju. (kraj) is/dpv

Share: