Uhapšeni zbog kamagre

16:11 13. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Policija je, zajedno sa SBPOK i Tužilaštvom za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsila osam osumnjičenih zbog nezakonitog uvoza i prodaje preparata "Kamagra", dok se za jednim još traga, a oduzeto im je 100.000 evra i kriptovalute u vrednosti 30.000 dolara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom dužeg vremenskog perioda iz Kine i Indije nabavljali i prodavali preparat "Кamagra", a da prethodno nisu pribavili dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za njihovo stavljanje u promet.

Sumnja se i da su ih skladištili u magacinima na teritoriji Subotice, Apatina i Beograda i prodavali ih putem oglašvanja na internet sajtovima, a krajnjim kupcima ih dostavljali putem kurirskih službi.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste, od osumnjičenih je oduzeto više od 100.000 evra ii 1.500.000 dinara, preko 120 bankovnih čekova za realizaciju, kriptovalute u vrednosti od 30.000 američkih dolara, velika količina kamagre, automobili, kao i internet sajt preko koga su vršili prodaju", navodi se u saopštenju. (kraj) mr/dpv

Share: