Primljena majka Ane Volš

18:24 21. 01. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Američki državni i pravosudni organi nisu se dosad obraćali Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u SAD povodom "slučaja Volš" i istrage u vezi sa optužbom za ubistvo Beograđanke Ane Volš protiv njenog supruga Brajana Volša u gradu Kohaset, država Masačusets, saopšteno je danas iz MSP Srbije.

Predstavnici Ministarstva su obavili razgovor sa Milankom Ljubičić, majkom srpske državljanke Ane Volš, za kojom se u SAD sprovodi intenzivna potraga, i upoznali je sa procedurama slučajevima nestanka, kao i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Republike Srbije u inostranstvu, te nadležnostima koje u takvim slučajevima ima MSP.

Ukazano je da se američki orhgani nisu obraćali Ministarstvu ni diplomatsko- konzularnim predstavništvima Srbije u SAD povodom tog slučaja, imajući u vidu da je Ana Volš državljanka SAD. Nije, takođe, bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje MSP prema američkim organima, navodi MSP. (kraj) vip/dpv

Share: