Tužilaštvo najavilo žalbu

12:48 04. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Više javno tužilaštva (VJT) najavilo je danas da će se, kada stigne rešenje iz Višeg suda u Beogradu, žaliti na odluku sudije za prethodni postupak koji je odbio predlog tog tužilaštva da se Milanu Radoičiću odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, rečeno je za Insajder TV.

Viši sud prethodno je saopštio da je dozvoljena žalba krivičnom vanpretresnom veću to suda, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Viši sud je saopštio da je Radoičiću određena mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosova, a naloženo mu je da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Radoičiću privremeno oduzet pasoš Republike Srbije, a upozoren je mu može biti određen pritvor "ako prekrši izrečene zabrane i obaveze".

Radoičić je priveden juče u akciji Uprave kriminalističke policije, koja mu je pretresla stan i druge prostorije.
Tada mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i sproveden je u Više javno tužilaštvo na saslušanje koje je predložilo da mu se odredi pritvor.

Naredbom o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle.

Oružje mu je, tvrdi tužilaštvo, isporučivano u Beogradu, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a zatim ga je prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova i Metohije.

Oružje je, kako se navodi, "skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN osoba, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska".

Radoičić se sumnjiči za udruživanje radi krivičnih dela, za nedozovoljeno držanje oružja i teška dela protiv opšte sigurnosti. (kraj) vip/ivt/mk

Share: