Elektronski upisu u škole

12:04 20. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD -  Usluga elektronskog zakazivanja termina za testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole u Srbiji dostupna je od danas na Portalu eUprava, a termin može da se zakaže i u direktnom kontaktu sa školom, putem telefona ili imejla.

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su građani Srbije imaju mogućnost da pokretanjem usluge eZakazivanje na Portalu eUprava elektronskim putem zakažu termin za upis i testiranje deteta u prvi razred osnovne škole kojoj teritorijalno pripadaju, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

"Zahvaljujući elektronskoj upravi dobili smo efikasniju javnu upravu i sprečili da građani budu kuriri koji nose svoja dokumenta od šaltera do šaltera. Na Portalu eUprava, na kojem imamo registrovano više od dva miliona i 142.000 eGrađana, nalaze se stotine različitih usluga, a elektronski upisi dece u vrtiće, osnovne i srednje škole su postali jedni od najčešće korišćenih", rekao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, koji je sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović i pomoćnicom direktora Kancelarije za IT i eUpravu Biljanom Marić posetio tim povodom beogradsku Osnovnu školu "Milena Pavlović Barili". (kraj) vem/mk

Share: