Isplata subvencija od 24. aprila

15:37 18. 04. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD -  Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, da je cilj uvođenja eAgrara da administracija bude neuporedivo brža nego što je sada da bi sredstva namenjena poljoprivrednicima bila isplaćena "u normalnom roku".

Tanasković je, na javnom slušanju o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, koje je organizovao Odbor Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu, najavila da će od 24. aprila ove godine početi isplata subvencija po hektaru.

Izmene i dopune Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju omogućiće primenu eAgrara u postupku za ostvarivanje prava na podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Tanasković je, govoreći o izmenama i dopunama Zakona, navela da je do sada subvencija po hektaru, kada je u pitanju biljna proizvodnja, bila fiksno 6.000 dinara, dok će posle usvanjanja tih izmena biti minimalno 6.000 dinara, plus 3.000 regres, tako da će ove godine biti 9.000 dinara. (kraj) dar/lč/bdr

Share: