Izbori 2022

Nepoznavanje procedure

13:54 08. 04. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predstavnik Lokalnog fronta Predrag Voštinić izjavio je danas da je ova organizacija tokom izbornog dana kontrolisala nešto više od 10 odsto biračkih mesta, blizu 900, i da su na tim biračkim mestima njihovi posmatrači uočili "nekoliko stotina nepravilnosti".

Voštinić je na konferenciji za novinare Lokalnog fronta na kojoj su predstavljeni preliminarni zaključci iz izveštaja o posmatranju i kontroli regularnosti izbora 3. aprila, rekao da neke od tih nepravilnosti "ne moraju nužno da utiču na izborni rezultat, ali sigurno utiču na izborni rezultat u zbiru".

"Osnovni uvid naše posmatračke misije je toliki stepen neznanja i toliki stepen nepoznavanja procedure koji otvara ogromnu provaliju za zloupotrebe svih nivoa vlasti tako da onaj ko je na vlasti može računati na nekoliko stotina hiljada glasova ljudi koji nemaju pojma kako se izvršava demokratska volja građana, odnosno šta su obaveze i prava pojedinih institucija u izbornom sistemu, a posebno na izborni dan", rekao je Voštinić. (kraj) vbr/lč/dj

Share: